Oldalak

2015. augusztus 24., hétfő

Heat Rises

Richard Castle

Heat Rises (Hőségriadó)

Nikki Heat eddigi legizgalmasabb és legveszélyesebb kalandját egy pap bizarr meggyilkolása nyitja egy New York-i szexklubban. A nyomozás során szembe kell néznie a város legveszedelmesebb drogbárójával, egy beképzelt CIA ügynökkel és egy rejtélyes halálosztaggal, akik meg akarják őt ölni. Mindez csak a jéghegy csúcsa: a vizsgálat egy sötét összeesküvést fed fel, ami egészen a városi rendőrség legfelső köréig elvezet.
Amikor Nikki túl közel jut az igazsághoz, hirtelen megfosztják a becsületétől és a rendőri jelvényétől: egyedül marad egy seregnyi gyilkos ellen. Csak egy emberben bízhat meg, aki nem rendőr: Jameson Rookban, a riporterben.
New York történetének egyik legzordabb telén Nikki Heatnek eltökélt szándéka bebizonyítani, hogy a Hőség vissza fog emelkedni.

A sorozatból, amit eddig olvastam, ez a kedvencem, és talán ez a legeseménydúsabb regénye is. Mint ahogy az előző két részben is, itt is egyből a gyilkossággal indul. Nincs semmi különösebb felvezetés, csak a tiszta tényekkel kerülünk szembe. Ez olyan tipikus nyomozói és kriminalisztikus kezdés szerintem. 
A szálak nagyon sokszor összefonódnak, és nagyon bonyolultak néha, de ettől válik a történet még izgalmasabbá. Folyton több bizonyíték és szemtanú és potenciális gyilkos kerül elő, ami még több szálat jelent az amúgy is kaotikus ügyben. És persze az is egy hatalmas probléma, hogy magát Nikkit is meg akarják gyilkolni. Mert gondolom olyan után kutat, ami után nem éppen szabadna...egyes emberek szerint. 
DE nem egyedül Nikki érdeklődését kelti fel az ügy, hanem sokkal befolyásosabb emberekét is, mint például a főnöke, Montrose-t, vagy a rendőrség felső köreiben "Pöröly"-t is. Ez csak mégjobban beizzítja a történéseket, és tényleg igaz rá a cím, hogy a hőség növekszik. Persze képletesen szólva.
Rooknak ebben a könyvben sokkal nagyobb szerepe van, mint az előzőekben, mivel itt Nikkit felfüggesztik egy rövid időre. Ő hozza és viszi az információkat Nikkinek és a kapitányságon dolgozó Roach párosnak. 

A vége persze akciódús, és egy hatalmas leleplezéssel a rendőrség körein belül. Az i betűn a pont pedig egy kisebb vérfürdő, amiben többek között maga az újságíró is megsérül. Természetesen nem egy halálos sebet kap, de huzamosabb ideig kórházban kell maradnia.
Ebben a részben sokkal jobb poénok vannak, mint az előzőekben, és sokkal jobban átjönnek...legalább is én így voltam velük. Romantikus részek csak a legvégén lett úgy igazán kiemelve, mikor Rookot eltalálta egy golyó, és Nikki próbálta megmenteni őt minden erejével. Az azért még engem is egy kicsit elragadtatott. Piszok jó dolga lehet ennek a Rooknak..néha szivesen cserélnék már vele.


"Nem fair dolog az élettől, hogy annyit keressen valaki, mint te, pusztán azzal, hogy a gépe előtt ül alsógatyában."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá Te is! :)