Oldalak

2012. augusztus 16., csütörtök

Kalocsai minta a hétköznapokban ismét

Nem is olyan nagyon régen volt egy bejegyzés egy kalocsai mintával kipingált motorról (ez volt az). Ebben a ,,cikkben,, olvashattuk, hogy Éva néni újabb kitűzése, az lesz, hogy az autóját öltözteti a gyönyörű mintába. Nos, ez sikerült is neki. Íme az egész cikk a szeretlekmagyarorszag.hu-ról :)

♥ 

Szabó Éva néni, a kézművesség mestere. A robogója után, most autóját is kipingálta. Lehet, hogy nemsokára egy repülőt fog kidíszíteni? Nézzétek meg a csodálatos kalocsai kisautót! Te is utaznál benne?

Idén a kalocsai minták világszerte újra divatossá váltak. Szabó Éva néni sok mindent díszített már kedvenc kalocsai virágaival. Nemrégiben robogóját pingálta ki. Most pedig egy négykerekűt csinosított ki.
Éva néni legújabb alkotásán 72 órát dolgozott. Már májusban, a robogó bemutatásakor elmondta, hogy nagyobb dolgokba is gondolkodik, szeretne egy autót népi motívumokkal díszíteni. Íme, betartotta ígéretét 
Szabó Éva Foktőn, Kalocsa közelében született. Édesanyja tanította meg a kalocsai hímzésre. Szívesen továbbadná tudását, de mint mondta, kevés az ifjú jelentkező.
A lelkes mester szeretné, ha a népi motívum nem tűnne el, és nem csak a skanzenekben és múzeumokban lehetne látni ezeket a mintákat. Most sem maradtunk felajánlás nélkül. Azt ígérte, ha kérik, egy házat vagy egy utasszállító repülőt is szívesen kipingál.
Éva néni kalocsai mintás motorját ITT nézhetitek meg!
További infókért katt IDE.