Oldalak

2015. augusztus 12., szerda

Naked Heat

Richard Castle

Naked Heat (Meztelen hőség)



Ma a Nikki Heat sorozat második könyvét mutatom be, egy kicsit tömörebben, mint az előzőt, és ami szinte ugyanúgy kezdődik mint az első rész....tehát egy gyilkossággal. :)

Rögtön bele is vág a közepébe a szerző, és egy gyilkossággal kezdődik a könyv. Ebben a könyvben Nikkinek egy bulvárújságíró gyilkosságát kell kivizsgálnia, azonban mindig akadnak bonyodalmak. Ilyen például, hogy még több holttest kerül elő, vagy hogy az úton a laborba, az
autóból ellopják az újságíró holttestét....és Rook még mindig nem jelentkezett a kapitányságon. Jobb esze volt, és egyből egy gyanúsított lakásán találják meg és veszik őrizet alá. Persze ez még csak a kezdet. Jön még az eltitkolt lánya az újságírónak, és így tovább, és így tovább. Ezáltal több a gyanúsított és mindig több név szerepel a könyvben, amit meg kellene jegyezni. Végül természetesen kitisztulnak a szálak, és jön a végső akció. Számomra a vége nagyon tetszett, ahogy Rook egy székhez kötözve próbált menekülni a gyilkos elől. Persze nem úgy sikerült, ahogy ő azt gondolta. Majd jön a happy end a
végére, mint ahogy azt az első részben is megtapasztalhattuk. A gyilkos a rács mögött, Rook és Nikki megint egymásra talál..aztán mégsem.
A romantikus szál valamelyest javult az első részhez képest, de azért az elején, mikor rátalált Nikki Rookra egy gyanúsított lakásán..kicsit felpezsdítette a történet azon részét. Később is idővel feljött ez a dolog, mert nem egyszer történt meg, hogy Rookot több olyan helyen megtalálták, ahol nem lett volna szabad lennie. Akár már romantikus regénynek is elmehetne ez a rész, de még mindig a nyomozáson van a fő hangsúly.
A humor is egy fokkal jobb lett, és sokkal inkább kezdett hasonlítani a sorozathoz, ami szerintem jó.
Ezt a könyvet is egész gyorsan elolvastam, mert minden fejezetet úgy zár le Castle, hogy a következőt is olvasd el...és ki szeret félbehagyni egy ilyet? Én biztosan nem. Összességében jobban tetszett, mint az első rész, de azért még mindig nem tette fel az i-re a pontot. Ettől függetlenül nagyon bejött és öröm volt olvasni. Másoknak is csak ajánlanám, mert egy próbát nyugodtan megér, főleg ha valaki szereti a sorozatot, akkor ezt is szeretni fogja. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá Te is! :)