Oldalak

2015. augusztus 17., hétfő

A varázsló unokaöccse

C. S. Lewis

Narnia Krónikái 

A varázsló unokaöccse 





 Ó, igen! Ez a könyv egy csoda. Talán nem is könyv... Inkább egy mese. Lapokra vitt édes mese.

A Narnia Krónikái egy 7 kötetes sorozat, ahol megismerhetjük Narniát, történelmét, lakóit, teremtőjét... Ennek első kötete A varázsló unokaöccse. 

Gondolom a filmet már sokan láttátok, de az nem ezzel a résszel indít. Nem is nagyon fogják szerintem vászonra vinni. Nehéz lenne :) Na de amit a filmből megismerhet mindenki, azt ebben a könyvben úgy élheti át, mint egy hogyan készült kulisszatörténetet. De nem szeretném így lecsupaszítani ezt a könyvet! Egy hasonlat szeretett volna csak lenni. 

A könyv Polly Plummerről és Digory Kirkről szól, akik a nyáron ismerik meg egymást, és unatkozva a padlást bújják. Egyszer csak a nagybácsi szobájában találják magukat, ahol a bácsi rútul becsapja őket. A mágiával foglalatoskodó öreg egy egy gyűrűt nyújt át nekik, amik segítségével világok közé kerülnek - egy gyönyörű rétre, mely tele van sok-sok tükröző tóval. Több világban is megfordulnak. Azonban ennek az a következménye, hogy kiszabadítják az egyikben Jadis-t, a gonosz boszorkányt. Gonoszsága csak ez után mutatkozik meg, a gyermekek így menekülni próbálnak, de a gonosz követi őket. Rengeteg kalandban részesülnek még az előtt is, mielőtt Jadis a "nyakukon marad". Ezek után pedig a menekülés, és a rossz legyőzése kerül előtérbe. Jadis azonban még a saját világukba is követi őket.....


Nem folytatom, nem lövök le minden poént :) Annyi biztos, hogy mindenre magyarázatot találhatunk, ami a második részben picit homályosak lehetnek. Továbbá egy édes gyönyörű fejezetben azt is megtudhatjuk, hogyan teremtette meg Aslan Narniát a beszélő állatokkal. Aki szereti a Narnia filmeket, az a könyveket is szeretni fogja. Lehet néha felületes vagy gyerekes, azonban egy ilyen utazás során nem bánt senkit sem. Néha jó is visszafordulni a gyermekkorba.

Ez a könyv nagyon sok vicces jelenettel is megajándékozott, de rengeteg elgondolkodtató, mély gondolattal is hozzájárult ahhoz a kincshez, amit adott. Az író rengeteg keresztyén történetet írt, a Narnia is ilyen. Egy olyan világon keresztül mutatja be a szeretet hatalmát, amit ma már nehezen lehetne elérni. Az biztos, hogy gyermekek lelkén keresztül mutatja be azt a fenséges dolgot, amit az életünkben meg kéne találnunk. Közelebb visz Istenhez ♥


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá Te is! :)