2012. augusztus 16., csütörtök

Epres gumicucu házilag ;))


Ha szereted a gumicukrot, de nem szeretnél mesterséges anyagokat enni, akkor készítsd el házilag! Ez valójában eperbőr, amiből aztán gumicukorka lesz. Nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is elkápráztathatod vele. Igaz, hogy egy kis időbe telik elkészíteni, de egyszerű, és megéri, mert mókának sem utolsó! 
Nagy Zita receptje a Zizi kalandjai blogon
Hozzávalók:
60-70 dkg eper
3 evőkanál méz
1 vaníliarúd kikapart magjai


Az epreket csumázzuk ki, mossuk meg és vágjuk félbe. Tegyük egy lábasba és takarék lángon főzzük kb. 15 percig. Adjuk hozzá a mézet és a vaníliát és botmixerrel pürésítsük simára.
Egy kb. 38*35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele az eperpépet egyenletesen. Szárítsuk sütőben 50 fokon 6-8 óráig, amíg már teljesen száraz. A sütő ajtaját támasszátok ki egy parafadugóval, hogy a pára távozzon a sütőből, ne pedig a gyümölcsbőrre csapódjon le.
Hagyjátok a sütőben kihűlni és pihentessétek még egy fél napig. Ezután simán lejön a papírról. Vágjátok fel csíkokra, tekerjétek fel, és már rághatjátok is a házi gumicukrot. Kihagyhatatlan élmény!