2012. augusztus 16., csütörtök

Elárasztalak!!

Háháháá, kellett nekem édesség receptekre rákeresni a neten! Annyi finomságot találtam, hogy nem győzök ámulni, és nyalni a számat :D 
Mivel ilyen finomakat találtam, muszáj megosztanom veletek is! Hozok egy két receptet ma. 

Íme az első: 

Nagyon egyszerű és egészséges jégkrémet ajánlunk figyelmetekbe. Bármilyen idénygyümölcsből készíthetitek. Most erdei gyümölcsös változatban mutatjuk meg számotokra. Születésnapi összejövetelekre kiváló fogás, de hétköznapi kényeztetésnek is megteszi.
Szabó Emőke receptje a Balhétterem blogon
Hozzávalók 4 db-hoz:
10 dkg szeder
10 dkg ribizli
3 evőkanál méz
25 dkg natúr zsíros joghurt
1 teáskanál vanília kivonat
4 db 0,75 dl-s műanyag pohár
4 db fa pálcika


A szedret és a ribizlit külön-külön tálkába tesszük és meglocsoljuk 1-1 evőkanál mézzel. Kb. 15 percig állni hagyjuk.
Szeder réteg:
Beletesszük a szedret a turmixgépbe, hozzáadunk 1,5 evőkanál joghurtot és összeturmixoljuk. Félretesszük.

Ribizli réteg:
Beletesszük a ribizlit a turmixgépbe, hozzáadunk 1,5 evőkanál joghurtot és összeturmixoljuk. Félretesszük.

Joghurt réteg:
A maradék joghurtban elkeverünk 1 teáskanál vanília kivonatot, és 1 teáskanál mézet. Félretesszük.

Rétegzés:
A poharak aljába kanalazzuk a szederpürét. Betesszük a mélyhűtőbe. Várunk kb. 10-15 percet, hogy valamennyire megdermedjen. Rákanalazzuk a joghurtréteget. Ekkor már a pálcikát is beletehetjük. Ismét 10-15 perc hűtés.

Végül rákanalazzuk a ribizliréteget és pár szem gyümölcsöt teszünk a tetejére. Amikor megdermedt, tartsuk a poharat egy pillanatra langyos víz alá és már jön is ki a pohárból a jégkrémünk. Jeges, gyümölcsös, egészséges finomság.
Fa pálcikát a gyógyszertárakban pár forintért vehettek.